Важно обавештење

Пристигао је велики број радова са примерима добре праксе поводом Европског дана језика. Захваљујемо се на прилозима. Овом приликом вас обавештавамо да ће се на овој страници поставити претражива база радова. Молимо вас за мало стрпљења док се сви радови технички обраде.

ДСЈКС

Европски дан језика у ОШ „Иван Милутиновић“

Преузмите предлог активности

Обележавање Европског дана језика у Лозници

Преузмите предлог активности

European Language Gazette – Специјално издање посвећено Европском дану језика

Преузмите

Употреба прошлих времена кроз познате песме енглеског говорног подручја

Преузмите предлог активности

«Читать не вредно!»

Преузмите извештај о пројекту

Ради се о пројекту «Читать не вредно!» тј. „Читање није штетно!“ који је реализовала секција руског језика „Умница“ из ОШ „Кнез Сима Марковић“ у Барајеву. Кратак извештај о пројекту «Умнице» (на српском језику назив значи «Паметница») може се погледати на сајту школе: http://www.knezsimamarkovic.edu.rs/vannastavne-aktivnosti/. У овом приказу може се погледати и презентација са фотографијама библиотека, резултатима истраживања (укратко), као и саме књижевне вечери.

Материјал је такође доступан и на руском језику. Може се погледати (текст и презентација) на међународном педагошком сајту, на личном блогу наставника https://ped-kopilka.ru/users/simeunovic  на адреси   : https://ped-kopilka.ru/blogs/mira-simeunovich/-chitat-ne-vredno-proekt-sekci-ruskogo-jazyka-dlja-starsheklasnikov.html#c

Обележавање Европског дана језика у Краљеву

 

Идиоми на страним језицима

У прилогу се налази извештај са конференције одржане поводом Европског дана језика 2013. године чија је тема била „Идиоми“ и план часа за секцију посвећен идиомима на енглеском језику.

Преузмите презентацију

Преузмите план часа