Такмичења 2018.

Обавештења

  1. Општинско такмичење ученика основних школа одржаће се 3. III 2018, у суботу (из енглеског језика у 12,00, а из осталих језика у 14,00 часова).
  2. Окружно/градско такмичење ученика основних школа одржаће се 25. III 2018, у недељу у 13,00.
  1. Градско такмичење за град Београд из свих страних језика (енглески, италијански, немачки, руски, француски и шпански) за средње школе одржаће се 18. III 2018. године у  гимназији:

Девета гимназија “Михајло Петровић Алас“

Адреса: ул. Гоце Делчева бр. 41 – Нови Београд

Е-пошта:  mpalas@ptt.rs

Такмичење ће почети у 10,00 часова.

  1. Подсећамо заинтересоване средње школе да су према пропозицијама Друштва за стране језике и књижевности Србије обавезне да одрже школско такмичење. Пријављивање школи домаћину (у којој се обавља такмичење) мора се извршити најкасније до 12. III године. Школа домаћин такмичења дужна је да до 14. III 2018. године обавести координатора за стране језике о броју пријављених ученика на е-адресу: dusicablazic011@gmail.com.
  1. Напомињемо да за такмичење у знању енглеског језика средња школа може да пријави онолико ученика колико има одељења четвртог разреда, односно једног ученика по одељењу. Пријављивање ученика из филолошког одељења врши се на посебном списку, али се из филолошког одељења може пријавити највише три ученика, који се такође бирају на основу резултата школског такмичења.

Преузмите Обавештења у вези са такмичењима