Поштоване колегинице и колеге,

Од септембра ове године ученици II разреда гимназије раде по новом плану наставе и учења којим је за први и за други страни језик предвиђен фонд 1 + 0,5, то јест један час недељно са целим одељењем и један час недељно са групама, наизменично, а за први страни језик на друштвено-језичком смеру фонд од 2 + 0,5. Наведена мера довела је до ефективног смањења фонда часова за ученике, али смањени фонд требало би да надоместе квалитетнији услови рада, то јест рад са мањим бројем ученика.

Судећи, међутим, по писмима и порукама које нам шаљете, у многим се гимназијама реализација наставе у групама одвија са одређеним тешкоћама. Да бисмо имали увид у размере и врсте проблема и могли да на њих реагујемо, молимо вас да до 20. децембра издвојите пет минута на крају часа и омогућите ученицима да ураде онлајн анкету о плану наставе и учења. Подаци ће аутоматски бити обрађени.

Линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2PQH80wFVVXZaphnqADdgVcaLIsxzBiPC9qTaL-KklRArUA/viewform?usp=pp_url

Користимо прилику да вас позовемо да спроведете још једну анкету која се односи на остваривање неких од исхода које ученици треба да достигну на крају школске године. У прилогу ћете наћи две анкете, за први и за други страни језик. На основу резултата ових анкета, које ћете обрадити сами или са ученицима, моћи ћете да процените у којој вам мери дати фонд часова омогућује да их остварите. Молимо вас да нас известите о резултатима.

РОК: КРАЈ ДЕЦЕМБРА 2019. ГОДИНЕ!

Хвала вам на сарадњи!

Управа Друштва

 

Анкета – први страни језик

Анкета – други страни језик

Anketa za učenike gimnazija