Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије у школама обележите 26. септембар – Европски дан језика.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултурност, толеранцију, отвореност и радозналост према другом. На овим вредностима почива и Друштво за стране језике и књижевности Србије које својим активностима ради на унапређењу наставе страних језика и остваривању међусобне сарадње наставника различитих страних језика који се уче у нашем школском систему, као и наставника других наставних предмета. Од ове године у ту сарадњу укључују се школски библиотекари-медијатекари и Друштво школских библиотекара Србије.

Први корак у поменутој сарадњи јесте стварање ризнице идеја и примера добре праксе која ће бити доступна на сајтовима оба друштва и која ће се стално богатити вашим прилозима. Позивамо вас, стога, да нам се у обележавању Европског дана језика придружите тако што ћете нам послати обавештења о успешним активностима и пројектима које сте већ остварили или онима које тек осмишљавате са својим ученицима. Активности, пројекти на којима сте радили или тек планирате да радите, успешни ученички радови допринеће размени искустава, умрежавању наставника али и ученика, и прослави хуманистичих вредности које сви заједно заступамо.

Више информација о прослави Европског дана језика можете пронаћи на нашем сајту на страници посебно посвећеној овој теми ОВДЕ.