Друштво за стране језике и књижевности Србије обавештава колегинице и колеге које припремају ученике за такмичења у знању страних језика да искључиво ДСЈКС има овлашћење да у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије организује и спроводи такмичења за све стране језике, на свим нивоима такмичења, дакле за ЕНГЛЕСКИ, ФРАНЦУСКИ, НЕМАЧКИ, РУСКИ, ИТАЛИЈАНСКИ и ШПАНСКИ језик.

Позивамо све заинтересоване колегинице и колеге да прате обавештења у вези са такмичењима искључиво на сајту Друштва, као и на новим профилима Друштва на друштвеним мрежама Фајсбук и Инстаграм. Информације које пласирају други извори нису релевантне нити важеће.

На сајту Друштва објављен је текст Пропозиција за сва такмичења у школској 2023/2024. години. Позивамо колегинице и колеге да се упознају са овим документом будући да постоје значајне измене у односу на раније године. Такође, датуми такмичења ће бити објављени на сајту Друштва чим Министарство просвете буде усвојило Календар смотри и такмичења за школску 2023/2024. годину.