Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да заједнички, пети  пут, са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије у школама обележимо 26. септембар – Европски дан језика.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултурност, толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење.

Имајући у виду да је од почетка школске године до 26. септембра мало времена да се изврше опсежније припреме, као и да је ова школска година почела у знаку емпатије,те да је свака школа прве седмице у виду тематских дана одрадила низ активности, предлажемо да неки од тих дана у вашој школи претворите у Европски дан језика.

На сајту Европског дана језика, такође, ако желите, можете пронаћи и друге разноврсне активности за обележавање. Реализација оваквих активности помаже ученицима да се снађу у проналажењу одговарајућих извора и литературе које могу користити за самостално стицање знања и развијање вештина кроз читање, за учење и подизање свести о значају учења језика.

С колегијалним поздравом,
Мирјана Радовановић Пејовић, председник Друштва школских библиотекара Србије

Доц. др Војкан Стојичић, председник Друштва за стране језике и књижевности Србије

Молимо вас да попуните и до 20. 10. 2023. доставите табелу, коју можете преузети овде и своје идеје и примере активности/ пројеката пошаљете на електронску адресу: dsbsevropski@gmail.com